()

Ξέρουμε όλοι τι είναι ο φάρος;

Ο φάρος είναι ένα κτίσμα το οποίο κατασκευάζεται κυρίως σε ακρωτήρια αλλά και σε άλλα σημεία της ακτογραμμής μιας χώρας και εκπέμπει φως μέσω ενός images 1μηχανισμού που βρίσκεται στην κορυφή του. Αυτό γίνεται, ώστε τα καράβια να μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια, βλέποντας πού υπάρχουν επικίνδυνα σημεία*.

 

Ο φάρος υπήρξε σε πολλά βιβλία αλλά και ταινίες αγαπημένο στοιχείο, καθώς έχει μια απόκοσμη γοητεία, τόσο λόγω της μοναξιάς που αποπνέει όσο και λόγω της έντασης των κυμάτων που χτυπάνε πάνω του ιδίως τον χειμώνα. Ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για τη λειτουργία του φάρου ήταν ο φαροφύλακας. Τώρα πια αυτό γίνεται αυτόματα.

 

unnamedΣήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε έναν φάρο με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
Παρακάτω θα βρείτε κάποιες ιδέες είτε αναλυτικά είτε σε φωτογραφίες, για να διαλέξετε να ασχοληθείτε με ό, τι σας κινήσει περισσότερο το ενδιαφέρον!

 

*Περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες για τον φάρο, την ιστορία του και τον μηχανισμό του στον ακόλουθο σύνδεσμο της: Wikipedia



Η πρώτη ιδέα που μας έρχεται στο μυαλό είναι να… κατασκευάσουμε έναν φάρο!

Για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό θα χρειαστούμε:

  • χαρτόνι λευκό
  • ψαλίδι
  • κόλλα
  • χρώματα (μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές)
  1. Κόβετε ένα κομμάτι χαρτόνι σε σχήμα “κανονικό τραπέζιο” τόσο μεγάλο όσο θέλετε να γίνει ο φάρος σας.
  2. Έχοντας τη μεγαλύτερη σε μήκος από τις δύο παράλληλες πλευρές ως βάση, τυλίγετε σε κωνικό σχήμα το τραπέζιο μέχρι να ενωθούν οι δύο πλάγιες πλευρές. Για να σταθεροποιηθεί, είτε τις κολλάτε επανωτίζοντας τη μία πάνω στην άλλη είτε χρησιμοποιώντας σελοτέιπ.
  3. Κόβετε ένα τετράγωνο ή στρόγγυλο (ό, τι σας αρέσει) κομμάτι χαρτόνι και το τοποθετείτε στην επάνω μεριά του κώνου που φτιάξατε σαν καπάκι. Θέλουμε να προεξέχει περίπου ένα εκατοστό γύρω γύρω.
  4. Σχεδιάζετε ακόμη ένα “κανονικό τραπέζιο” αρκετά μικρότερο, το οποίο (ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με το μεγάλο) θα γίνει το δωματιάκι με το φως του φάρου. Το κολλάτε ακριβώς από πάνω στην κατασκευή που έχετε ήδη φτιάξει.
  5. Τέλος, για να φτιάξετε τη στέγη του φάρου, σχεδιάζετε έναν κύκλο και κόβετε με το ψαλίδι μια ακτίνα μέχρι το κέντρο του κύκλου. Στη συνέχεια φτιάχνετε έναν κώνο σαν καπελάκι κολλώντας τη μία πλευρά κάτω από την άλλη στο σημείο που κόψατε. Το κολλάτε στην κορυφή της κατασκευής.
  6. Τώρα μπορείτε να χρωματίσετε την κατασκευή σας. Να σχεδιάσετε και να χρωματίσετε παράθυρα στο δωματιάκι κάτω από τη στέγη από όπου κανονικά βγαίνει το φως.

Tip 1: Μπορείτε να χρωματίσετε τα κομμάτια του φάρου, πριν τα κολλήσετε, αν σας είναι πιο εύκολο.

Tip 2: Παρακάτω σας δίνουμε και έτοιμο πρότυπο (template_1), που μπορείτε να εκτυπώσετε, να χρωματίσετε και να κολλήσετε, ώστε να φτιάξετε έναν πανέμορφο φάρο!

Tip 3: Επίσης, σε όσους αρέσει ο χρωματισμός περισσότερο από την κατασκευή, σας δίνουμε και μερικές εικόνες που μπορείτε να τις εκτυπώσετε και να τις χρωματίσετε απλώς.

Πρότυπα για κατασκευή :

πρότυπο_φάρος_1

Πρότυπα για χρωματισμό :

                       φάρος_1                                           φάρος_2                                           φάρος_3



Εικόνες με επιπλέον ιδέες :

 

 



Καλή διασκέδαση από τη Ρομποτεχνία!



 

 

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Βαθμολόγησε το!

Μέση βαθμολογία / 5. Το βαθμολόγησαν:

Χωρίς Βαθμολογία! Γίνε ο πρώτος που θα το βαθμολογήσει.