()


Καλημέρα από τους εκπαιδευτικούς της Ρομποτεχνίας!

Μια παλιά συνήθεια των μαθητών ήταν να φτιάχνουν φυτολόγιο. Ιδανική εποχή είναι η άνοιξη που η φύση αρχίζει αν ξυπνάει και να ανθίζει.

Πρέπει όμως να παραδεχτούμε πως τα παλιά φυτολόγια ήταν λίγο βαρετά, είχαν μόνο τα φύλλα και τα άνθη που μάζευε ο καθένας και από κάτω το όνομα του φυτού.

Εμείς αποφασίσαμε να εξελίξουμε αυτή την παλιά αλλά ενδιαφέρουσα δραστηριότητα και να την κάνουμε πιο δημιουργική και διασκεδαστική! Άλλωστε, τώρα πια μας βοηθάει και η τεχνολογία να εξελίξουμε ακόμη περισσότερο τις ιδέες μας.

Παρακάτω θα σας πούμε πώς μπορείτε να εμπλουτίσετε ένα παραδοσιακό φυτολόγιο και πώς να το κάνετε σύγχρονο και μοναδικό!

(Για το κλασικό φυτολόγιο, που είναι η βάση μας, σας παραπέμπουμε στο άρθρο της Ρομποτεχνίας στον σύνδεσμο που ακολουθεί: Το δικό μας φυτολόγιο” )



  1. Αφού μαζέψετε τα φυτά που θέλετε να περιλαμβάνει το φυτολόγιό σας, σκεφθείτε πώς θα σας άρεσε να τα ομαδοποιήσετε.
    Αυτό μπορεί να γίνει είτε κατά χρώμα, είτε κατά είδος (αλλού τα αρωματικά, αλλού τα καλλωπιστικά κ.λπ.), είτε ξεκινώντας από αυτό που σας αρέσει πιο πολύ ή από το πιο συνηθισμένο στο πιο σπάνιο. Αμέσως μετά την κατηγοριοποίηση, πάμε να δούμε πώς μπορείτε να εξελίξετε την αρχική σας ιδέα.


  2. Στην περίπτωση που τα χωρίσετε χρωματικά, θα ήταν πολύ ωραίο να ζωγραφίσετε ένα πλαίσιο στη σελίδα σας ή ένα ακανόνιστο περίγραμμα γύρω από κάθε φυτό με ένα χρώμα συμπληρωματικό που να ταιριάζει με αυτό των φυτών. Επίσης, τα καλλιγραφικά γράμματα πάντα συμβάλλουν σε ένα καλύτερο αισθητικά αποτέλεσμα.


  3. Για την επόμενη ιδέα θα χρειαστείτε ακόμη ένα δείγμα από καθένα που μαζέψατε. Κυρίως αφορά τα φύλλα αυτή η τεχνική, καθώς είναι πιο εύκολη απ’ ό τι με άνθη. Με ένα πινελάκι βάψτε τη μία μεριά του φύλλου (καλύτερα την πίσω που είναι ανάγλυφα τα νεύρα του φύλλου). Χρησιμοποιήστε το σαν σφραγίδα και γεμίστε τη σελίδα σας τυπώματα του φύλλου, ώστε να αποτελέσει το μοτίβο της σελίδας στην οποία θα κολλήσετε το καθαρό ίδιο φύλλο.


  4. Η τελευταία τάση είναι τα washi tapes, τα οποία είναι λεπτές χαρτοταινίες σε διάφορα χρώματα αλλά και με πανέμορφα τυπώματα πάνω. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να δώσετε χαρακτήρα και στυλ στο φυτολόγιό σας. Κολλήστε τα φυτά σας χρησιμοποιώντας washi tapes και αμέσως θα μεταμορφωθεί!


  5. Επιπλέον, μπορείτε κάθε σελίδα να τη διαμορφώνετε και σαν ημερολόγιο. Εκτός από την ημερομηνία μπορείτε να γράφετε από ποιο μέρος μαζέψατε το συγκεκριμένο φυτό και κάτι που έγινε εκείνη τη μέρα και αξίζει να το θυμάστε!

  6. Τέλος, αν είστε λάτρεις της τεχνολογίας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ψηφιακό φυτολόγιο βγάζοντας φωτογραφίες τα διάφορα φυτά που θέλετε και μετά τις εκτυπώνετε! Μπορείτε να αρωματίσετε τις σελίδες με έλαια από τα αντίστοιχα φυτά, όπου αυτό είναι δυνατό, για να συνδυάσετε και την αίσθηση της όσφρησης.

Tip : Αν έχετε λίγο παραπάνω μεράκι, μπορείτε να πλαστικοποιήσετε τις σελίδες και κάνοντας τρύπες στην αριστερή τους πλευρά, να τα δέσετε με μια όμορφη κορδέλα.

 



Η Ρομποτεχνία σας εύχεται να έχετε μια όμορφη και μοσχομυριστή Άνοιξη!



 

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Βαθμολόγησε το!

Μέση βαθμολογία / 5. Το βαθμολόγησαν:

Χωρίς Βαθμολογία! Γίνε ο πρώτος που θα το βαθμολογήσει.