Το ξέρετε ότι το φαγητό μας μπορεί να γίνει πολύ πολύ διασκεδαστικό;
Αναλόγως με το τι θέλετε να φάτε, μπορείτε να το μετατρέψετε πρώτα σε έργο τέχνης κι έπειτα να το απολαύσετε τόσο οπτικά όσο και γευστικά!
Παρακάτω θα σας δώσουμε μερικά παραδείγματα αλλά και εικόνες με έξτρα ιδέες, για να ομορφύνετε το πρωινό σας και το βραδινό σας.
Πρωινό 1
- Κόψτε μια φέτα ψωμί και αλείψτε την με μια λεπτή στρώση είτε βούτυρο είτε οποιοδήποτε άλειμμα θέλετε σύμφωνα με τα υλικά που θα δείτε ότι ακολουθούν.
- Στη συνέχεια κόψτε μια φέτα κασέρι και μια φέτα από το αλλαντικό της επιθυμίας σας σε μικρά κομμάτια.
- Τοποθετήστε τα ακανόνιστα το ένα δίπλα στο άλλο και δημιουργήστε ένα μωσαϊκό πάνω στο ψωμάκι σας.
Προαιρετικά μπορείτε να τονίσετε τις ενώσεις των κομματιών με μουστάρδα ή κάποιο άλλο υλικό, στην περίπτωση αυτή θα θυμίζει την τεχνική βιτρό.
Πρωινό 2
- Πάρτε ένα γιαουρτάκι και αδειάστε το σε ένα κουπάκι με επιφάνεια όσο ένα πιάτο φρούτου.
- Κόψτε τα φρούτα εποχής που επιθυμείτε να φάτε και ζωγραφίστε με αυτά επάνω στο γιαούρτι σας. Μπορείτε να φτιάξετε τοπία, πρόσωπα, ζωάκια.
- Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και δημητριακά ή ξηρούς καρπούς που έχουν μεγάλη διατροφική αξία και θα δώσουν μια έξτρα πινελιά στο βρώσιμο έργο τέχνης σας.
Γαρνίρετε με λίγο μέλι ή λίγη μαρμελάδα που θα σας δώσει και μεγαλύτερη χρωματική ποικιλία.
Πρωινό 3
- Ζητήστε από τους γονείς σας να σας βοηθήσουν να τηγανίσετε δυο αυγά μάτια.
- Με ένα κουπ πατ ή ένα μαχαιράκι κόψτε ένα σχήμα που να περιλαμβάνει τον κρόκο και λίγο ασπράδι γύρω γύρω. Μπορεί να είναι σχήμα αστεριού, καρδιάς ή ό, τι άλλο φανταστείτε.
- Χρησιμοποιήστε όσο ασπράδι περίσσεψε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά του πρωινού σας για να στολίσετε το σχήμα σας. Μπορείτε να γαρνίρετε γύρω του ή επάνω του. Μερικές προτάσεις είναι να χρησιμοποιήσετε τυρί, πιπεριές όλων των χρωμάτων, ντοματίνια αλλά και οποιαδήποτε άλλη σαλάτα έχετε στο σπίτι.
Αν τα αυγά τα χτυπήσετε πριν τα τηγανίσετε, μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να δημιουργήσετε την απόχρωση που θέλετε.
Βραδινό 1
- Χρησιμοποιείστε γιαούρτι ή κότατζ για να φτιάξετε το σώμα από δύο προβατάκια.
- Με τα φρούτα εποχής της αρεσκείας σας φτιάξτε τα πόδια, το κεφάλι και την ουρά τους.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για γρασίδι κάποιο πράσινο φρούτο και για ήλιο ή σύννεφα κάποιο κίτρινο ή πορτοκαλί αντίστοιχα.
Εναλλακτικά για τα πόδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλατισμένα στικς.
Βραδινό 2
- Ζητήστε από τους γονείς σας να σας βράσουν μια μερίδα ρύζι.
- Απλώστε το στο πιάτο σας κάνοντας μια λεπτή στρώση με πάχος περίπου όσο ένα δάχτυλο.
- Χρησιμοποιήστε σαλάτες (αγγουράκια, ντοματίνια, ραπανάκια) και φτιάξτε με αυτά διάφορα λουλούδια.
- Στο τέλος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τορτίγια και να τα καλύψετε τόσο, ώστε να δώσει την αίσθηση της ανθοδέσμης.
Μπορείτε να φτιάξετε και σχέδια που να ανεβαίνουν σε ύψος, τοποθετώντας το ένα υλικό πάνω από το άλλο. Για να βοηθηθείτε χρησιμοποιείστε οδοντογλυφίδες για να τα ενώσετε.
Βραδινό 3
- Ζητήστε από τους γονείς σας να σας βράσουν μια μερίδα ζυμαρικά σπαγγέτι.
- Χρησιμοποιείστε τα ως βάση στο πιάτο σας παριστάνοντας τα άχυρα.
- Επάνω στα άχυρα-μακαρόνια τοποθετήστε δύο βραστά αυγά τα οποία θα παριστάνουν τις κοτούλες.
- Δημιουργήστε το ράμφος τους και τα μάτια τους με υλικά όπως η κόκκινη πιπεριά, το καρότο αλλά και οι ελιές.
Αν έχετε μακαρόνια ολικής άλεσης στη διάθεσή σας, μπορείτε να φτιάξετε εικόνες με βάση αυτά παριστάνοντας το χώμα.
Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι μια μικρή ιδέα του τι μπορείτε να κάνετε με το φαγητό σας.
Αφού ολοκληρώσετε το έργο τέχνης σας, απολαύστε το!
Καλές φαγητοδημιουργίες από τη Ρομποτεχνία!