()

Μικροί μας Ρομποτέχνες καλωσορίσατε σε άλλη μία δραστηριότητα γυμναστικής!


Αφού μάθαμε στην προηγούμενη δραστηριότητα γυμναστικής πως θα μάθουμε να αγαπάμε και να φροντίζουμε τον οργανισμό μας και το σώμα μας… ήρθε η ώρα να το κάνουμε πράξη!

Πως θα γίνει όμως αυτό;

Παρακάτω ακολουθεί ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα γυμναστικής με βάση τον χορό!

Κάθε ημέρα αντιστοιχεί σε ένα μάθημα χορού!


Ας ξεκινήσουμε με λίγη θεωρία!

♦ Συμβάλλει άραγε ο χορός στην σωματική μας υγεία;
Ο χορός είναι μια φυσική δραστηριότητα και τα παιδιά που λαμβάνουν τακτικά μαθήματα χορού μπορούν να δουν σημαντική βελτίωση στη συνολική σωματική τους υγεία. Σύμφωνα με το Pro Dance Center, η τακτική εξάσκηση χορού μπορεί να αυξήσει την ευελιξία του παιδιού, το εύρος της κίνησης, τη σωματική του δύναμη και την αντοχή. Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις στο χορό μπορούν να βελτιώσουν τον μυϊκό τόνο, να διορθώσουν την κακή στάση του σώματος, να αυξήσουν την ισορροπία και τον συντονισμό και να βελτιώσουν τη συνολική καρδιαγγειακή υγεία. Ο χορός είναι μια αερόβια μορφή άσκησης, ιδανική ακόμη και για τα παιδιά που έχουν παραπάνω κιλά, καθώς μπορεί να τα βοηθήσει να χάσουν βάρος και να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες.

♦ Βοηθάει ο χορός στην κοινωνικοποίηση μας;
Εκτός από σωματική δραστηριότητα, ο χορός είναι επίσης μια πολύ κοινωνική δραστηριότητα. Σύμφωνα με το «Family Talk Magazine», τα μαθήματα χορού μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να βελτιώσουν τις κοινωνικές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες, να μάθουν να εργάζονται ως μέλη μιας ομάδας, να αναπτύξουν μεγαλύτερη αίσθηση εμπιστοσύνης και συνεργασίας και να κάνουν νέους φίλους.

♦ Έχει ο χορός εκπαιδευτικά οφέλη;
Το να γίνει κάποιος καλός χορευτής απαιτεί πρακτική, πειθαρχία και εστίαση, στις δεξιότητες που μπορεί να είναι χρήσιμες σε άλλους τομείς της ζωής του παιδιού σας. Σύμφωνα με το «Family Talk Magazine», τα μαθήματα χορού μπορούν να ενισχύσουν τη δημιουργικότητα στα μικρά παιδιά και να τα βοηθήσουν να αναπτύξουν μια εκτίμηση για τις τέχνες

♦ Ο χορός ενισχύει την αυτοπεποίθηση μας;
Καθώς τα παιδιά προσαρμόζονται στις κινήσεις και τις στάσεις που απαιτούνται στο χορό, αρχίζουν να έχουν καλύτερη αίσθηση του σώματός τους. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται επίσης η εμπιστοσύνη και η αυτοεκτίμησή τους. Σύμφωνα με την EduDance, τα μαθήματα χορού μπορούν να ενθαρρύνουν τα παιδιά να καλλιεργήσουν μια πιο θετική στάση και να διερευνήσουν τη δική τους αυτο-έκφραση.



Ημέρα 1η:

Θα ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας με ένα ανεβαστικό τραγούδι που πολύ πιθανόν πολλοί από εσάς θα γνωρίζετε! Για να μεταβείτε στο πρώτο μάθημα χορού πατήστε ΕΔΩ! Πρόκειται για μία εύκολη χορογραφία που θα κάνει εσάς και όλη την οικογένεια σας να διασκεδάσει σε ξέφρενους ρυθμούς!



Ημέρα 2η:

Συνεχίζουμε στο δεύτερο μάθημα χορού – γυμναστικής με ένα επίσης γνωστό τραγούδι!! Για να μεταβείτε στο δεύτερο μάθημα χορού πατήστε ΕΔΩ! Το επίπεδο σιγά σιγά ανεβαίνει καθώς το παραπάνω τραγούδι έχει αρκετά γρήγορο ρυθμό!



Ημέρα 3η:

Πάμε στο τρίτο μάθημα χορού – γυμναστικής με ένα τραγούδι που έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους τον τελευταίο χρόνο! Για να μεταβείτε στο τρίτο μάθημα χορού πατήστε ΕΔΩ! Η παραπάνω χορογραφία αποτελείται από 6 μέρη και είμαστε σίγουροι ότι θα την επαναλάβετε πολλές φορές!



Ημέρα 4η:

Ήρθε η ημέρα του τέταρτου μαθήματος χορού – γυμναστικής με το χαρακτηριστικό τραγούδι της παιδικής ταινίας trolls! Για να μεταβείτε στο τέταρτο μάθημα χορού πατήστε ΕΔΩ! Τα trolls θα είναι εκεί για να σας κάνουν να λαχανιάσετε από τον διασκεδαστικό χορό τους!



Ημέρα 5η:

Στο πέμπτο μάθημα χορού – γυμναστικής σας θα χορέψουμε στους ρυθμούς του Τικ – Τοκ! Για να μεταβείτε στο πέμπτο μάθημα χορού πατήστε ΕΔΩ! Θα χορέψουμε σε ρυθμούς …. Scooby Doo Papa!!



Ημέρα 6η:

Στο προτελευταίο μάθημα χορού – γυμναστικής θα ανεβάσουμε το επίπεδο μας με πολλά πολλά πηδηματάκια! Για να μεταβείτε στο έκτο μάθημα χορού πατήστε ΕΔΩ! Ήρθε η ώρα να κουνηθούμε σε χιπ χοπ ρυθμούς! Ετοιμαστείτε να λαχανιάσετε!



Ημέρα 7η:

Θα κλείσουμε την εβδομάδα μας με ένα αγαπημένο τραγούδι της ταινίας ICE AGE!! Για να μεταβείτε στο έβδομο και τελευταίο μάθημα χορού της εβδομάδας πατήστε ΕΔΩ! Ο λατρεμένος Sid θα σας διδάξει τον αγαπημένο του χορό!

 



Καλή διασκέδαση σε όλους από την ομάδα της Ρομποτεχνίας!




Πηγές:

www.mothersblog.gr

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Βαθμολόγησε το!

Μέση βαθμολογία / 5. Το βαθμολόγησαν:

Χωρίς Βαθμολογία! Γίνε ο πρώτος που θα το βαθμολογήσει.