()

Γεια σας μικροί και μεγάλοι Ρομποτέχνες!

Για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η ομάδα της Ρομποτεχνίας σας προσκαλεί να γιορτάσουμε όλοι μαζί με έναν διαφορετικό και άκρως διασκεδαστικό τρόπο!

  • Τι γιορτάζουμε στις 25 Μαρτίου; 
  • Ποια είναι τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης;
  • Γιατί ήταν τόσο σημαντικός ο αγώνας των Ελλήνων για την ελευθερία;

Στο παρόν άρθρο, θα δούμε αλλιώς… την ιστορία την Ελληνικής Επανάστασης  και θα έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση της εξαιρετικά σημαντικής ιδέας, για την οποία αγωνίστηκαν οι ήρωες του 1821: την Ελευθερία!


Ας ξεκινήσουμε!



◊Η ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης◊

Με αφορμή την έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL», θα μυηθούμε στην ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης με τρόπο άμεσο και παραστατικό.

Η παρούσα έκθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και παρουσιάζεται σε τρία Μουσεία του Δικτύου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ). Οργανώθηκε από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, σε συνεργασία με ομάδα συλλεκτών και με τη στήριξη της PLAYMOBIL Hellas. Αποτελεί μέρος της σειράς εκδηλώσεων «1821 απηχήσεις στο σήμερα», οι οποίες εντάσσονται στις δράσεις του ΕΙΜ για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Πρόκειται για μια πρωτότυπη προσέγγιση της εποχής της Επανάστασης του 1821, που απευθύνεται πρωτίστως στις νεαρές ηλικίες.

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί, θα βρείτε ένα εκπαιδευτικό φυλλάδιο που περιλαμβάνει θέματα όπως: η φιλική εταιρεία, η επανάσταση στην Πελοπόννησο, ο αγώνας στη στεριά, ο αγώνας στη θάλασσα, οι αγωνιστές της Επανάστασης και πολλά ακόμη. Επιπρόσθετα, περιλαμβάνονται σχετικές διασκεδαστικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους.

> Εκπαιδευτικό φυλλάδιο για το 1821



◊ Εικονική περιήγηση στην Ελληνική Επανάσταση ◊

Ο περιορισμός των μετακινήσεων δε μας σταματά από το να απολαύσουμε τα εκθέματα της προαναφερθείσας έκθεσης καθώς, μέσω της εικονικής περιήγησης, αποκτούμε τη δυνατότητα να μεταφερθούμε στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού και να περιηγηθούμε ψηφιακά.

Στην έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL» παρουσιάζονται περίπου 20 μικρά και μεγάλα διοράματα (τρισδιάστατες απεικονίσεις σκηνών), κατασκευασμένα από φιγούρες και εξαρτήματα PLAYMOBIL (χρησιμοποιήθηκαν περισσότερες από 1.300 φιγούρες), τα οποία απεικονίζουν σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα των αρχών του 19ου αιώνα και γεγονότα της Επανάστασης του 1821. Επιπλέον, πάνω από 80 πρωταγωνιστές της Επανάστασης, Έλληνες, φιλέλληνες και Οθωμανοί, άνδρες και γυναίκες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων, αποδίδονται σε φιγούρες PLAYMOBIL και παρουσιάζονται συνοδευόμενοι από σύντομο βιογραφικό τους.

Ας απολαύσουμε την περιήγηση στον παρακάτω σύνδεσμο!

> Εικονική περιήγηση στην έκθεση για το 1821


 

◊ Παιχνίδι Μνήμης! ◊

Αφού λοιπόν επισκεφθήκαμε το μουσείο και μάθαμε για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ήρθε η ώρα να παίξουμε!

Τo bits4school.com σε συνεργασία με την εικονογράφο Μάρθα Κολοκοτρώνη, έφτιαξε και διαθέτει εντελώς δωρεάν το online  ‘Παιχνίδι Μνήμης – Ήρωες 1821. Πρόκειται για μια αξιόλογη πρωτοβουλία που βοηθά τα παιδιά να γνωρίσουν τις κορυφαίες προσωπικότητες του 1821 με έναν ευφάνταστο και διασκεδαστικό τρόπο!

Μπορείτε να βρείτε το παιχνίδι μνήμης στον ακόλουθο σύνδεσμο!

> Παιχνίδι Μνήμης για το 1821



◊ Βιβλιοπροτάσεις! ◊


Προκειμένου να εντάξουμε τα παιδιά στην ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, θα μας βοηθήσουν τα παρακάτω βιβλία:

χωρίς τίτλο 5


Ας μη ξεχνάμε πως η Ελευθερία είναι ένα πολύτιμο αγαθό που οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε!

lego flag

 



Καλή περιήγηση και καλή διασκέδαση από τους εκπαιδευτικούς της Ρομποτεχνίας!





Πηγές:

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Βαθμολόγησε το!

Μέση βαθμολογία / 5. Το βαθμολόγησαν:

Χωρίς Βαθμολογία! Γίνε ο πρώτος που θα το βαθμολογήσει.