()

Τα στένσιλ είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στη ζωγραφική.


Αν και μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι τα στένσιλ περιορίζουν τη φαντασία, στην πραγματικότητα μας δίνουν τη δυνατότητα να εξελίξουμε τη φαντασία μας και να χρησιμοποιήσουμε τα τυποποιημένα σχέδια, για να φτιάξουμε κάτι πρωτότυπο και μοναδικό.


Στην διαδικασία που θα δείτε παρακάτω και μέσα από τις φωτογραφίες, χρησιμοποιήθηκε το ακόλουθο απλό στένσιλ με λουλούδια.

0


Η λογική της δραστηριότητας αυτής είναι να μπορέσουμε να αγνοήσουμε το προφανές και να διαπιστώσουμε πώς μπορούμε να ενσωματώσουμε έτοιμα διαμορφωμένα σχέδια στη ζωγραφική μας.


Βήμα 1ο: Σχεδιασμός του στένσιλ

Ο τρόπος που ακολουθήσαμε, για να το πετύχουμε αυτό, ήταν να αποτυπώσουμε πολλές φορές το έτοιμο σχέδιο του στένσιλ (σαν να ήταν μοτίβο του λευκού χαρτιού) στο χαρτί μας.

1

Βήμα 2ο: Σχεδιασμός της ζωγραφιάς που επιθυμούμε

Στη συνέχεια αγνοήσαμε τα σχέδια του στένσιλ και φτιάξαμε τη δική μας ζωγραφιά, στην προκειμένη περίπτωση ένα δέντρο.

2 1

Βήμα 3ο: Χρωματισμός

Το στένσιλ το λάβαμε ξανά υπόψη μας μόνο στη φάση του χρωματισμού, όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες.

 

Με την τεχνική αυτή μπορείτε να φτιάξετε πολλούς μικρούς πίνακες για το δωμάτιό σας και να δημιουργήσετε μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα.


Εννοείται πως μπορείτε να σταματήσετε σε όποιο στάδιο θέλετε τη ζωγραφιά σας και να μην ακολουθήσετε τη διαδρομή μέχρι τέλους. Δεν είναι απαραίτητο να χρωματιστεί ολόκληρη η ζωγραφιά μας.

 

Είναι μια τεχνική που βοηθάει τα παιδιά να συλλάβουν την έννοια της επανάληψης ενός σχεδίου, του μοτίβου δηλαδή, και συγχρόνως να εστιάσουν στη φαντασία τους και στο τι θέλουν να σχεδιάσουν και όχι στο τι τους δίνεται ως πρώτη ύλη.

 



Καλή σας διασκέδαση με πολλές και όμορφες δημιουργίες από τη Ρομποτεχνία!



 

 

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Βαθμολόγησε το!

Μέση βαθμολογία / 5. Το βαθμολόγησαν:

Χωρίς Βαθμολογία! Γίνε ο πρώτος που θα το βαθμολογήσει.