()


Καλημέρα σε όλους τους μικρούς μας ΡομποτέχνεςΜπορεί οι αθλητικές μας δραστηριότητες να μην έχουν ξεκινήσει ακόμα, ωστόσο και μέσα στο σπίτι έχουμε την δυνατότητα να συνδυάσουμε το παιχνίδι και την γυμναστική και να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τον χρόνο μας.

Τι καλύτερο από το να δημιουργούμε μόνοι μας τα παιχνίδια μας, εμπνευσμένοι από παιχνίδια που έχουμε παίξει πολλές φορές στο παρελθόν;

παιχνίδια

Στην σημερινή δραστηριότητα θα ασχοληθούμε με την δημιουργία ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού! Αυτό το παιχνίδι θα μας δώσει την δυνατότητα:

♥ να εξασκήσουμε τις καλλιτεχνικές μας ικανότητες
♥ να πειραματιστούμε με ευχάριστο τρόπο
♥ να γίνουμε δημιουργικοί
♥ να συνεργαστούμε με τους φίλους μας και την οικογένεια μας
♥ και φυσικά να γυμναστούμε!


Ας ξεκινήσουμε!

Βήμα 1ο: Κατασκευή Νο.1 (ζάρι)

Βήμα 1ο: Κατασκευή Νο.1 (ζάρι)

♥ Πάτα ΕΔΩ
♥ Εκτύπωσε την φωτογραφία
♥ Κόψε το περίγραμμα
♥ Ακολούθησε τα βήματα

♦Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα οποιοδήποτε άλλο ζάρι που μπορεί να έχεις στο σπίτι σου♦Βήμα 2ο: Κατασκευή Νο.2 (φιδάκι με ασκήσεις γυμναστικής)

Βήμα 2ο: Κατασκευή Νο.2 (φιδάκι με ασκήσεις γυμναστικής).

Τι θα χρειαστείς;
♥ ένα χαρτόνι
♥ μαρκαδόρους
♥ χάρακα
♥ την βοήθεια ενός μεγαλύτερου
♥ όρεξη για δημιουργία και παιχνίδι!

 

Η ομάδα της Ρομποτεχνίας δημιούργησε ένα φιδάκι αποκλειστικά για τους μικρούς της φίλους.

Πάτα ΕΔΩ για να δεις το ενδεικτικό σχέδιο πάνω στο οποίο μπορείς να βάλεις την φαντασία σου και να προσθέσεις τις δικές σου ασκήσεις γυμναστικής στα κουτάκια.


Οδηγίες παιχνιδιού:

♥ Το παιχνίδι παίζεται από 2 – 4 παίκτες και ο κάθε ένας διαλέγει από ένα πιόνι (για πιόνι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο μικρό αντικείμενο θέλουμε: πχ. μια σβήστρα κ.λπ.).
♥ Σκοπός του παιχνιδιού είναι να φτάσει κάποιος από τους παίκτες πρώτος στο τελευταίο τετράγωνο, ξεκινώντας από το πρώτο τετράγωνο.
♥ Όταν τοποθετηθούν όλα τα πιόνια στο πρώτο τετράγωνο, οι παίκτες ρίχνουν το ζάρι. Όποιος φέρει το μεγαλύτερο αριθμό ξεκινάει πρώτος.
♥ Κατά την διαδρομή ο κάθε παίκτης συναντά ασκήσεις γυμναστικής που πρέπει να εκτελέσει σύμφωνα με αυτά που γράφει το κάθε κουτάκι
♥ Υπάρχουν όμως και διάφορα εμπόδια ή βοήθειες: τα φίδια τον εμποδίζουν ενώ οι σκάλες τον βοηθούν. Αν σταματήσει, λοιπόν, στην αρχή μιας σκάλας, σκαρφαλώνει και φτάνει στο τετράγωνο που τελειώνει η σκάλα.
♥ Αντίθετα, αν σταματήσει στο κεφάλι ενός φιδιού, τότε το πεινασμένο φίδι καταπίνει το πιόνι και αυτό καταλήγει στο τετράγωνο όπου είναι η ουρά του φιδιού.
♥ Όταν κάποιος από τους παίκτες αρχίζει να πλησιάζει το τέρμα πρέπει να φέρει στο ζάρι ακριβώς τον αριθμό που θα τον οδηγήσει στο τελευταίο τετράγωνο και να εκτελέσει την τελευταία άσκηση γυμναστικής.

 

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ → Σε κάθε κουτάκι που βρίσκεστε κάθε φορά πρέπει να εκτελείτε την άσκηση γυμναστικής!

 Καλή διασκέδαση από τους εκπαιδευτικούς της Ρομποτεχνίας! 

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Βαθμολόγησε το!

Μέση βαθμολογία / 5. Το βαθμολόγησαν:

Χωρίς Βαθμολογία! Γίνε ο πρώτος που θα το βαθμολογήσει.