()

Σε αυτήν την δραστηριότητα θα συνδέσουμε διάφορες δραστηριότητες τις καθημερινότητάς μας με τα μαθηματικά!

Μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι ρόλων οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν και παράλληλα θα μάθουν πόσο σημαντικά είναι τα μαθηματικά για την καθημερινή μας ζωή!

παιδιά και μαθηματικά

 

Οδηγίες για τους γονείς:

  • Μεταμορφώνουμε την κουζίνα μας σε ένα μικρό παντοπωλείο: Βάζουμε πάνω στο τραπέζι διάφορα προϊόντα (φρούτα, λαχανικά. κουτί με γάλα ή χυμό, σαμπουάν κ.α.) και τοποθετούμε σε αυτά μικρά χαρτάκια πάνω στα οποία αναγράφεται η τιμή τους.
  • Κόβουμε στρογγυλά ψεύτικα χρήματα από χαρτί πάνω στα οποία αναγράφεται η αξία τους (1 ευρώ, 50 λεπτά, 20 λεπτά, 10 λεπτά, 5 λεπτά).
  • Ετοιμάζουμε λίστες με ψώνια σύμφωνα με τα υλικά που έχουμε τοποθετήσει στον “πάγκο” μας. Καλό είναι στις λίστες να υπάρχουν κάθε φορά διαφορετικοί συνδυασμοί προϊόντων.
  • Μοιράζουμε τις λίστες και τα χρήματα στους μικρούς μας φίλους.

Είμαστε έτοιμοι για το θεατρικό παιχνίδι!

Φυσικά οι μικροί μας φίλοι παριστάνουν τους πελάτες. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να ταιριάξουν τα χρήματα που έχουν στο χέρι τους με την τιμή του προϊόντος. Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τα χρήματα σε διάφορες δραστηριότητες τις καθημερινότητάς τους. Ο ρόλος του γονιού σε αυτό το σημείο είναι κυρίως βοηθητικός – καθοδηγητικός.

λίστα με ψώνια

Θυμίζουμε στα παιδιά ότι: Για να πας για ψώνια πρέπει να ξέρεις μαθηματικά! Πρέπει να προσθέσεις τα χρήματά σου ώστε να βεβαιωθείς ότι έχεις όσα χρειάζεσαι για να κάνεις τις αγορές σου και για να δώσεις στον ταμία το σωστό ποσό. 

 



Καλή διασκέδαση από τη Ρομποτεχνία!



 

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Βαθμολόγησε το!

Μέση βαθμολογία / 5. Το βαθμολόγησαν:

Χωρίς Βαθμολογία! Γίνε ο πρώτος που θα το βαθμολογήσει.