Ήρθε η ώρα να κατασκευάσουμε τα δικά μας χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη!!!

ΡΟΜΠΟΤΕΧΝΙΑ - σπιτικά χριστουγεννιάτικα στολίδια

Η καραντίνα παρατείνεται. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Οπότε τι καλύτερο, εφόσον έχουμε ελεύθερο χρόνο να τον περάσουμε, μικροί και μεγάλοι, όλοι μαζί, φτιάχνοντας τα δικά μας στολίδια; Πάμε να ξεκινήσουμε!



Υλικά:

  • 2 κούπες αλεύρι 
  • 1 κούπα αλάτι 
  • Μισή κούπα νερό
  • Κουπ – πατ
  • 1 οδοντογλυφίδα
  • πλάστης (προαιρετικά)

Προετοιμασία:

  • Ρίξτε τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα, δηλαδή, ζύμη!
  • Τοποθετήστε την ζύμη σε ένα τραπέζι και πατήστε την με το χέρι σας, ή με έναν πλάστη μέχρι να γίνει λεία και λεπτή. 
  • Τοποθετήστε πάνω στο φύλλο της ζύμης που έχει δημιουργηθεί τα κουπ – πατ και κόψτε πολλά και διάφορα σχέδια! 
  • Χρησιμοποιήστε μία οδοντογλυφίδα για να κάνετε τρύπες  στα στολίδια, από τις οποίες θα περάσουμε αργότερα την κορδέλα για να τα κρεμάσουμε.
  • Τώρα ήρθε η ώρα να αφήσουμε τα στολίδια μας να στεγνώσουν.

ΡΟΜΠΟΤΕΧΝΙΑ - σπιτικά χριστουγεννιάτικα στολίδια #1ΡΟΜΠΟΤΕΧΝΙΑ - σπιτικά χριστουγεννιάτικα στολίδια #2

 

 

 

 

 

 

 

Σημείωση: τα στολίδια μπορεί να να χρειαστούν αρκετό χρονικό διάστημα να στεγνώσουν: περίπου μία με μιάμιση εβδομάδα. Αν επιθυμείτε να στεγνώσουν άμεσα, μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο για 4 ώρες στους 80 βαθμούς. Μην επιχειρήσετε να ανεβάσετε την θερμοκρασία, γιατί υπάρχει περίπτωση να σπάσουν και να μην βγουν ολοκληρωμένα.

 

Αφότου στεγνώσουν τα στολίδια μας, είναι έτοιμα να τους περάσουμε κορδέλα, ώστε να μπορούμε να τα κρεμάσουμε και να τα διακοσμήσουμε με όποιον τρόπο επιθυμούμε. Μπορούμε να τα χρωματίσουμε, να βάλουμε πάνω γκλίτερ, ή ακόμα και χάντρες.

 

ΡΟΜΠΟΤΕΧΝΙΑ - σπιτικά χριστουγεννιάτικα στολίδια #3

Καλή διασκέδαση από την Ρομποτεχνία!

 


 

Πηγές:

Πώς να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη αλατιού