()

Καλημέρα μικροί ρομποτέχνες!

Σε λίγες μέρες θα καλωσορίσουμε την πιο μαγική γιορτή του χρόνου… τα Χριστούγεννα! Τι καλύτερο από το να περάσουμε δημιουργικά τον χρόνο μας με μία χριστουγεννιάτικη κατασκευή, την οποία μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε είτε για να διακοσμήσουμε τον χώρο μας, είτε για να την προσφέρουμε ως δώρο σε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο.

Σίγουρα όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε δει γυάλινες σφαίρες που όταν τις κουνήσουμε με λίγη δύναμη, γινόμαστε θεατές ενός εντυπωσιακού χιονισμένου τοπίου. Τα συναισθήματα που μας δημιουργεί είναι η χαρά αλλά και η νοσταλγία, γιατί μας μεταφέρει σε ένα γιορτινό σκηνικό, ειδικά τις ημέρες του Δεκεμβρίου αν ο καιρός είναι ηλιόλουστος και ζεστός. 

Στο σημερινό άρθρο ετοιμαστείτε να φτιάξετε και ‘σεις τις δικές σας γυάλινες σφαίρες με εύκολα υλικά, που με μία απλή κίνηση του χεριού σας θα εμφανιστεί μπροστά στα μάτια σας ένα χιονισμένο σκηνικό. Ας ξεκινήσουμε!

snow globes

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • Γυάλινα βαζάκια σε διάφορα μεγέθη (από μαρμελάδα, μαγιονέζα, μέλι κτλ.), μαζί με το καπάκι τους
  • Νερό
  • Baby oil (λαδάκι για μωρά)
  • Πιστόλι κόλλας σιλικόνης μαζί με ράβδους σιλικόνης
  • Διακοσμητικά στοιχεία: glitter, μικροσκοπικές χιονονιφάδες ή πούλιες
  • Διαφόρων ειδών μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια (χριστουγεννιάτικα δεντράκια, χιονάνθρωπους κτλ.). Διαφορετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αγαπημένο σας αντικείμενο, αρκεί να χωράει μέσα στο βάζο  (κουκουνάρια, πλαστικά και κεραμικά ζωάκια κτλ.)
  • Σχοινί
  • Ψαλίδι
  • Άσπρο η χρωματιστό χαρτί ανεξαρτήτου διαστάσεων

ΡΟΜΠΟΤΕΧΝΙΑ - υλικά

Οδηγίες:

  1. Αρχικά βεβαιωθείτε ότι το βάζο σας είναι καθαρό και δεν έχει υγρασία. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε ένα πανάκι (χωρίς χνούδι) λίγο καθαριστικό τζαμιών για να αφαιρέσετε πιθανές μουντζούρες ή δαχτυλικά αποτυπώματα μέσα από το βάζο.1ο βήμα
  2. Στη συνέχεια με το πιστόλι σιλικόνης τοποθετείστε λίγη κόλλα σιλικόνης στην μέσα πλευρά του καπακιού και κολλήστε το χριστουγεννιάτικο στολίδι. Για το συγκεκριμένο βήμα είναι απαραίτητη η επίβλεψη του γονέα, προκειμένου να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα, διότι η κόλλα είναι καυτή.2ο βήμα
  3. Μπορείτε να ασκήσετε λίγη πίεση με το χέρι σας για να κολλήσει καλά. Αφήστε το να στεγνώσει για 2 λεπτά.3ο βήμα
  4. Στη συνέχεια γεμίστε τα ¾ του βάζου σας με νερό (λίγο πιο πάνω από τη μέση).4ο βήμα
  5. Προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού baby oil. Αυτό θα βοηθήσει το υποτιθέμενο χιόνι να πέφτει πιο αργά όταν γυρίσουμε το βάζο και να δημιουργηθούν φυσαλίδες. Εάν έχετε μεγαλύτερο βάζο μπορείτε να προσθέσετε 1-2 σταγόνες παραπάνω.5ο βήμα
  6. Έπειτα προσθέστε glitter μέσα στο βάζο. Η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από το πόσο χιονισμένη θέλετε να φαίνεται η γυάλινη σφαίρα σας.
    Tip: Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πούλιες από glitter, όπως της εικόνας. Δίνουν μία πιο όμορφη και πιο ρεαλιστική εικόνα ενός χιονισμένου τοπίου.
    6ο βήμα
  7. Στο τέλος, αφού βεβαιωθείτε ότι το στολίδι σας έχει κολλήσει πολύ καλά πάνω στο καπάκι, εισάγετε το καπάκι στο βάζο και σφραγίστε το πολύ καλά. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγη κόλλα σιλικόνης στο καπάκι.

Εάν το επιθυμείτε μπορείτε να ζωγραφίσετε ή να διακοσμήσετε το καπάκι από το βάζο σας. Μία ιδέα που προτείνουμε είναι:

  • να κόψετε ένα μικρό χαρτάκι και να γράψετε πάνω σε αυτό μία χριστουγεννιάτικη ευχή.
  • Στη συνέχεια με τη μύτη ενός ψαλιδιού να κάνετε μία μικρή τρύπα στο χαρτάκι και να το περάσετε μέσα από ένα μικρό κομμάτι σχοινιού.
  • Έπειτα να τυλίξετε το σχοινί γύρω από το καπάκι, να το δέσετε και να δημιουργήσετε ένα φιόγκο.

ΡΟΜΠΟΤΕΧΝΙΑ - Χιονισμένες γυάλινες σφαίρες!

 

Η κατασκευή σας είναι έτοιμη!! Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να γυρίσετε ανάποδα ή να κουνήσετε το βάζο και να απολαύσετε τη θέα ενός χριστουγεννιάτικου χιονισμένου τοπίου.

 

Είναι μία εντυπωσιακή και εύκολη κατασκευή και αποτελεί ένα υπέροχο δώρο για τους αγαπημένους σας αυτές τις ημέρες.
Ελπίζουμε να απολαύσατε τη διαδικασία και να σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλετε τις δικές σας δημιουργίες!

Καλή σας διασκέδαση και πολλή αγάπη από τους εκπαιδευτικούς της Ρομποτεχνίας!!


Πηγές:

 

 

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Βαθμολόγησε το!

Μέση βαθμολογία / 5. Το βαθμολόγησαν:

Χωρίς Βαθμολογία! Γίνε ο πρώτος που θα το βαθμολογήσει.