()

Καλησπέρα σας, μικροί Ρομπο- φίλοι!

Στη σημερινή δραστηριότητα ετοιμαστείτε να γίνουμε μικροί καλλιτέχνες. Θα γνωρίσουμε έναν γνωστό ζωγράφο του 20ου αιώνα και στη συνέχεια θα δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα τέχνης!

 

  • Γιατί είναι, όμως, τόσο σημαντική η ενασχόληση των μικρών φίλων μας με τη ζωγραφική και με τα καλλιτεχνικά;

Τα παιδιά ήδη από πολύ μικρή ηλικία μαθαίνουν να εκφράζονται μέσα από τις τέχνες: τη ζωγραφική, το χορό, το τραγούδι, τις πλαστελίνες, το κολάζ κ.α.. Ο εικαστικός τρόπος έκφρασης λειτουργεί βοηθητικά στα παιδιά που ακόμα δεν έχουν μάθει να εκφράζονται λεκτικά ή και συναισθηματικά, δίνοντάς τους την δυνατότητα να εξωτερικεύσουν αυτό που σκέφτονται ή νιώθουν. Η χρήση συμβόλων, μοναδικών για κάθε έναν και κάθε περίσταση, ονομάζεται “οπτική σκέψη” , κατά την οποία το άτομο οπτικοποιεί τις  ιδέες του και τις αντιλήψεις του για το πώς λειτουργεί ο κόσμος. Τις τελευταίες δεκαετίες, μάλιστα, οι εικαστικές τέχνες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούνται ως θεραπευτικό μέσο, καθώς βοηθούν το άτομο να απελευθερώσει όλα του τα συναισθήματα, να εκφράσει τις ανησυχίες και το άγχος του και να καλλιεργήσει το πνεύμα και την ψυχή του.

Λίγα λόγια για τον Henri Matisse:

Portrait of Henri Matisse 1933 May 20

Henri Matisse – 1933

e1f40a5b6bd9e0305ff0f6c6400be8b0

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Χένρι Ματίς αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους γάλους ζωγράφους του 20ου αιώνα. Θεωρείται ιδρυτής μιας από τις σημαντικότερες μορφές τις μοντέρνας τέχνης, που θα γνωρίσουμε παρακάτω. Κατά τη διάρκεια της ζωής του εμπνεύστηκε από πολλούς γνωστούς ζωγράφους, όπως ο Βαν Γκογκ, και ταξίδεψε σε πολλά μέρη εκθέτοντας τις ζωγραφιές του. Λίγο πριν από το τέλος της ζωής του, διαγνώστηκε με μια βαριά αρρώστια, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να αναπτύξει την τέχνη του κολάζ και να δημιουργήσει κάποια από τα πιο σπουδαία και διάσημα έργα του.

1 HHhdoCDgRlvdgzYayhUx4Q

 

Και τώρα η σειρά μας να γίνουμε μικροί καλλιτέχνες!

Υλικά:

  • 3 – 4 άσπρες κόλλες χαρτιά
  •  ψαλίδι
  • κόλλα
  • μαρκαδόροι

 

Οδηγίες:

  • Βίντεο:

 

Μερικές δημιουργίες του Χένρι Ματίς, από τις οποίες μπορείτε να πάρετε ιδέες:

T00540 93726999b16f25363a933dc42740eaa6a

 

Αφότου κόψουμε όλα τα σχέδια που θέλουμε να έχει η ζωγραφιά μας, τα χρωματίζουμε και τα κολλάμε σε μία άσπρη κόλλα χαρτί με τον τρόπο που εμείς φανταζόμαστε! Και η δημιουργία μας είναι έτοιμη!

 

IMG 20201114 143212IMG 20201114 143106

 


Πηγές:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Βαθμολόγησε το!

Μέση βαθμολογία / 5. Το βαθμολόγησαν:

Χωρίς Βαθμολογία! Γίνε ο πρώτος που θα το βαθμολογήσει.