()

Παιδιά!!! Ο κορωνοϊός μας εμποδίζει για άλλη μία φορά να βρεθούμε από κοντά και να κάνουμε τις δραστηριότητες μας, τα παιχνίδια μας και την γυμναστική μας. Μπορούμε άραγε να σκεφτούμε άλλους δημιουργικούς τρόπους για να γυμναστούμε και να διασκεδάσουμε μένοντας ασφαλείς στο σπίτι μας; 

Εγώ σκέφτηκα έναν!!

Σας προτείνω λοιπόν, να βάλουμε στην παρέα μας διάφορα ζωάκια, να παίξουμε και να γυμναστούμε μαζί τους!

Τι λέτε; Ξεκινάμε;

Tips: Μην ξεχνάτε σε κάθε άσκηση yoga που θα κάνετε να παίρνετε μία μεγάλη ανάσα από την μύτη σας, σαν να έχετε ένα μεγάλο μπαλόνι στην κοιλιά σας που πρέπει να φουσκώσετε και αμέσως μετά μην ξεχάσετε να ξεφουσκώσετε το μπαλόνι που δημιουργήσατε στην κοιλιά σας, με μία μεγάλη εκπνοή βγάζοντας όλον τον αέρα.

Θα σας πω μία μικρή ιστοριούλα!

Εσείς και οι φίλοι σας έχετε χαθεί μέσα σε ένα μεγάλο δάσος!

Παιδιά στο δάσος - παραμύθι γιόγκα

Για καλή σας τύχη μέσα στο δάσος υπάρχουν κάποια ζωάκια που μπορούν να σας βοηθήσουν να φτάσετε στο σπίτι σας.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι οι ασκήσεις γιόγκα που σας δείχνουν.

Yoga animals

Το πρώτο ζωάκι που θα σας βοηθήσει να φτάσετε στο σπίτι σας είναι η γάτα!

♦ Τοποθέτησε τις παλάμες και τα γόνατα σου στο έδαφος, πάρε μία μεγάλη ανάσα, κάνε μία μεγάλη καμπύλη με την πλάτη σου, κοιτώντας τα γόνατα σου, ενώ βγάζεις τον αέρα από το στόμα σου – επανέλαβε την άσκηση 5 φορές.

 

cat pose yoga
Το δεύτερο ζωάκι που θα σας βοηθήσει να φτάσετε στο σπίτι σας είναι ο σκύλος!



Τοποθέτησε τις παλάμες και τα γόνατα σου στο έδαφος, πάρε μία μεγάλη ανάσα, σήκωσε τα γόνατα σου από το έδαφος και βγάλε όλον τον αέρα από το στόμα σου – μείνε για 5” και επανέλαβε την άσκηση 5 φορές.

dog pose yoga

Το τρίτο ζωάκι που θα βοηθήσει εσένα και την παρέα σου να φτάσετε στο σπίτι σας είναι η κόμπρα “namaste”! Μην φοβάστε, είναι καλό φιδάκι.



♦ Τοποθέτησε την κοιλίτσα σου στο έδαφος, τα χέρια σου δίπλα στους ώμους σου, πάρε μεγάλη ανάσα και πίεσε το έδαφος με τα χέρια σου ώστε να σηκωθείς ψηλά και να βγάλεις όλον τον αέρα από το στόμα σου – επανέλαβε την άσκηση 5 φορές.

snake pose yoga

Το τέταρτο και τελευταίο ζωάκι που θα σε κάνει να χαλαρώσεις και να επιστρέψεις επιτέλους στο σπίτι σου μαζί με την παρέα σου είναι ένα τζάγκουαρ!



♦ Κάθισε σε θέση “σταυροπόδι”, βάλε τα χεράκια σου στα γόνατα σου, κλείσε τα ματάκια σου,πάρε μία μεγάλη ανάσα και γέμισε την κοιλιά σου με αέρα, σαν να φουσκώνεις ένα μεγάλο μπαλόνι – ξεφούσκωσε το μεγάλο μπαλόνι, βγάζοντας όλο τον αέρα – επανέλαβε για 5 φορές.

namaste pose yoga

ΜΠΡΑΒΟ!!!
ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ!!!
ΦΤΑΣΑΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Τώρα που μάθαμε κάποιες από τις ασκήσεις της YOGA, μπορείς και εσύ να φτιάξεις την δική σου ιστορία με τα παραπάνω ζωάκια και μόλις επιστρέψουμε στα μαθήματα μας στην ΡΟΜΠΟΤΕΧΝΙΑ, να μας την δείξεις.

Παρακάτω παρατίθενται προτεινόμενα βίντεο Yoga για παιδιά!
Το τελευταίο βίντεο δίνει κίνητρο στους γονείς να ασκηθούν μαζί με τα παιδιά τους! 

Youtube – Yoga για παιδιά – 1

Youtube – Yoga για παιδιά – 2

Youtube – Yoga για παιδιά και γονείς – 3

Αγαπάμε τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι!

Καλή σας διασκέδαση!

 

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Βαθμολόγησε το!

Μέση βαθμολογία / 5. Το βαθμολόγησαν:

Χωρίς Βαθμολογία! Γίνε ο πρώτος που θα το βαθμολογήσει.