()

Τι θα πει άραγε τρισδιάστατες χειροτεχνίες 4 x 4;

Η κατηγορία αυτή των δραστηριοτήτων είναι πολυαγαπημένη στη ΡΟΜΠΟΤΕΧΝΙΑ και ήρθε η ώρα να μάθετε κι εσείς πώς γίνονται και να διασκεδάσετε αφάνταστα φτιάχνοντας με την τεχνική αυτή οτιδήποτε θελήσετε!

Αρχικά διαλέγετε το θέμα της χειροτεχνίας που επιθυμείτε να κάνετε, μπορεί να είναι κάτι από την εποχή που διανύουμε ή μπορεί να είναι και ένα αγαπημένο αντικείμενο.

Εμείς διαλέγουμε για σήμερα το αερόστατο!

1ο βήμα : ζωγραφίζουμε το περίγραμμα από ένα αερόστατο σε χαρτί, χωρίς λεπτομέρειες. Μας ενδιαφέρει να είναι ένα σχήμα κλειστό, δηλαδή να μην αποτελείται από κομμάτια αλλά να είναι ενιαίο. Όσο πιο απλό είναι το σχήμα τόσο πιο μικρές ηλικίες μπορούν να κάνουν τη συγκεκριμένη κατασκευή. Για όσους θα ήθελαν κάτι έτοιμο θα μπορούσαν να βρουν ένα σχέδιο και να το εκτυπώσουν πληκτρολογώντας στο Google Images για παράδειγμα “αερόστατο template” ή “hot air balloon template” ή “hot air balloon to color“. Αντίστοιχα οι λέξεις κλειδιά “template” και “to color” μπορούν να σας βοηθήσουν για την αναζήτηση οποιουδήποτε απλού σχεδίου σε ασπρόμαυρη κλίμακα.

53b00ecf571c3f469938f782b852dba8

πατρόν αερόστατου

2ο βήμα : για κάθε τρισδιάστατο αερόστατο που θέλουμε να φτιάξουμε χρειαζόμαστε τέσσερα κομμένα αερόστατα, οπότε φτιάχνουμε το πρώτο και το χρησιμοποιούμε ως πατρόν για τα άλλα τρία.

*Tip : Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χαρτόνια αντί για χαρτιά, είτε μονόχρωμα είτε πολύχρωμα (κανσόν με σχέδια).

3ο βήμα : τώρα που έχουμε στα χέρια μας τέσσερα χάρτινα αερόστατα τα διπλώνουμε στη μέση και κάθετα, έτσι ώστε η όψη που θέλουμε να φαίνεται στο τέλος να μην είναι ορατή.

26118929b4c52edc2fdc19a755c8afce

διπλώνουμε στη μέση

4ο βήμα : έτσι όπως έχουμε τα αερόστατα διπλωμένα στη μέση κολλάμε το ένα πάνω από το άλλο με όσο μεγαλύτερη ακρίβεια μπορούμε. Μόλις φτάσουμε στο τελευταίο κολλάμε την πλευρά που έχει μείνει ελεύθερη με την πρώτη που είναι επίσης ελεύθερη, ώστε να σχηματιστεί ένα τρισδιάστατο αερόστατο όπως στην εικόνα παρακάτω

9911cd1fde76b8c3a189b8ef5e585642

τρισδιάστατο αερόστατο

*Tip : Χρησιμοποιήστε κόλλα στικ, ώστε να στεγνώσει η κατασκευή σας εύκολα και γρήγορα!

5ο βήμα : το αερόστατό σας είναι έτοιμο και από εδώ και πέρα έχετε αμέτρητες επιλογές για το πώς θα συνεχίσετε. Παρακάτω σας δίνουμε μία ποικιλία ιδεών από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε ό, τι σας αρέσει :

  • Χρησιμοποιείστε ένα σχοινάκι και κρεμάστε το.
  • Φτιάξτε πολλά αερόστατα και κρεμάστε τα το ένα πάνω από το άλλο ή το ένα δίπλα στο άλλο φτιάχνοντας ακόμη κι ένα κάδρο με αυτά.
  • Δημιουργείστε ένα μόμπιλε, κρεμάστε με σχοινάκια τα αερόστατα από ένα σταθερό κομμάτι όπως για παράδειγμα ένα μεγάλο σύννεφο.
  • Μπορείτε να φτιάξετε στο κάτω μέρος ένα καλαθάκι είτε με χαρτί είτε με όποιο υλικό σκεφτείτε ότι σας ταιριάζει.
  • Μπορείτε να διακοσμήσετε τα “πτερύγια” του αερόστατου με χάντρες, πομ πομ, λουλουδάκια, κορδέλες κ.λπ.
  • Μπορείτε να τα ενσωματώσετε σε μια γιρλάντα από φωτάκια (είναι ασφαλές να μην έρχονται τα χάρτινα αερόστατα σε άμεση επαφή με τα φωτάκια) και χρησιμοποιείστε την ως φωτάκι νυκτός.

 

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, η τεχνική αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία σχεδίων.

Απολαύστε και στείλτε μας τις φωτογραφίες με τις κατασκευές σας στη σελίδα μας στο facebook!

Καλή διασκέδαση από την Ρομποτεχνία!

 

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Βαθμολόγησε το!

Μέση βαθμολογία / 5. Το βαθμολόγησαν:

Χωρίς Βαθμολογία! Γίνε ο πρώτος που θα το βαθμολογήσει.