()

Θέλουμε καθαρές θάλασσες και ακτές!

Τα καλοκαιρινά μπάνια στη θάλασσα έχουν ξεκινήσει πια για τα καλά και οι εκπαιδευτικοί της Ρομποτεχνίας είναι εδώ για να σας υπενθυμίσουν την αξία του σεβασμού απέναντι στη φύση.

 


 

Μια εξαιρετική αφορμή για να συζητήσουμε με τα παιδιά μας για τη θαλάσσια ρύπανση μας δίνει το βιβλίο”Μια θάλασσα πλαστικά” της Κατρίνας Τσάνταλη.

mia thalassa plastika 9789606531033 1000 1513226

Ας πάρουμε μια γεύση από την περίληψη του βιβλίου:

Όταν μια βροχή από πλαστικά καλαμάκια διέκοψε το μάθημα στην τάξη του βυθού, οι ψαρομαθητές τρόμαξαν! Τότε ο κύριος Χταπόδης τους παρότρυνε να μαζέψουν τα καλαμάκια και να βγουν στη στεριά για να ζητήσουν βοήθεια. Στον δρόμο τους συνάντησαν έναν ιππόκαμπο που είχε τυλιγμένη στην ουρά του μια μπατονέτα, μια χελώνα που είχε μπλεχτεί σε ένα δίχτυ, ένα δελφίνι που είχε καταπιεί σκουπίδια και άλλα ζωάκια που δυσκολεύονταν να κολυμπήσουν. Όλα φαίνονταν να τα έχουν χαμένα… Ήταν τόσα πολλά τα σκουπίδια στη θάλασσα, που ακόμα και τα παιδιά δεν ήξεραν τι να κάνουν….Ο κύριος Χταπόδης όμως τα είχε σκεφτεί όλα!”

Μέσα από τη μυθοπλασία, η συγγραφέας μάς μεταφέρει στον κόσμο του θαλάσσιου βυθού, μας παρουσιάζει το πρόβλημα της ρύπανσης, ενώ ταυτόχρονα μας δείχνει πόσο απλά και εύκολα μπορεί να βοηθήσει ο καθένας μας ακόμη και από μικρή ηλικία!

 


Προτεινόμενη δραστηριότητα:

Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία να εφαρμόσουμε όσα έχουμε μάθει!

Μικροί και μεγάλοι εφοδιαζόμαστε με γάντια και σακούλες και στην επόμενη εξόρμησή μας καθαρίζουμε έστω και έναν μικρό χώρο της παραλίας μαζί, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Ας μη ξεχνάμε πως ακόμη και η πιο μικρή κίνηση μπορεί να κάνει τη διαφορά!

 


Είναι υποχρέωσή μας να φροντίζουμε τον πλανήτη, όπως ακριβώς φροντίζουμε το σπίτι μας, γιατί η Γη είναι το σπίτι μας!

110117939 309698030389156 5218831329368428459 n

Πηγή: Τσάνταλη, Κ. (2020). Μια θάλασσα Πλαστικά. Αθήνα:Διόπτρα.

 

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Βαθμολόγησε το!

Μέση βαθμολογία / 5. Το βαθμολόγησαν:

Χωρίς Βαθμολογία! Γίνε ο πρώτος που θα το βαθμολογήσει.