Ελάτε να φτιάξουμε σπιτικό παγωτό!

Η θερμοκρασία έχει αρχίσει να ανεβαίνει πια για τα καλά και  ο καλύτερος τρόπος να δροσιστούμε είναι να μεταμορφωθούμε μικροί και μεγάλοι σε σεφ, φτιάχνοντας το δικό μας υγιεινό και θρεπτικό παγωτό!

Για σήμερα λοιπόν, οι εκπαιδευτικοί της Ρομποτεχνίας καλωσορίζουν το καλοκαίρι με μια πολύ απλή και εύκολη συνταγή!

Ξεκινάμε;

Τι θα χρειαστώ:

  • 2 ώριμες παγωμένες μπανάνες
  • 2 κ.γ. μέλι
  • Εκχύλισμα βανίλιας
  • Ελάχιστο γάλα

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και τις βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.
  • Έπειτα, βάζουμε τις μπανάνες στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα και καταψύχουμε το παγωτό μας άλλα 20 λεπτά περίπου μέχρι να σφίξει.
  • Το παγωτό μας είναι έτοιμο!

Συμβουλές:

  • Όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες, τόσο πιο νόστιμο θα είναι το παγωτό μας.
  • Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με άλλα κατεψυγμένα φρούτα (πχ.φράουλες) ή ακόμη και με μίξη φρούτων.
  • Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κακάο για να έχουμε παγωτό σοκολάτα.
  • Σερβίρουμε με ξηρούς καρπούς, μέλι, σιρόπι, φρούτα ή ό,τι άλλο επιθυμούμε!

Θα χαρούμε πολύ να μας δείξετε τις δικές σας δημιουργίες!

Καλή σας όρεξη!

 

Πηγή: Liveeatlearn.com