()

Λουλουδοκατασκευές από τις δασκάλες της Ρομποτεχνίας!

Έχει έρθει η άνοιξη και δυστυχώς μας βρίσκει μέσα στο σπίτι… Εμείς όμως ακόμη κι έτσι θέλουμε να δώσουμε μια νότα εξοχής!
Ετοιμαστείτε για τις πιο όμορφες λουλουδάτες χειροτεχνίες παρέα με την αγαπημένη σας Ρομποτεχνία!

Υλικά που θα χρειαστούμε :

  • χρωματιστά χαρτιά
  • ψαλίδι
  • κόλλα
  • μολύβι
  • χάρτινο καλαμάκι (μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ό τι ανάλογο σας βολεύει π.χ. ξυλάκι για σουβλάκι κλπ)

Πρώτο βήμα είναι να αποφασίσουμε τι χρώμα λουλούδια θέλουμε να κάνουμε και να έχουμε στη διάθεσή μας τα αντίστοιχα χαρτιά.

Με τη βοήθεια ενός χάρακα κόβουμε τα χαρτιά κατά μήκος της μεγάλης πλευράς σε λωρίδες φάρδους περίπου 5 εκατοστών και στη συνέχεια κόβουμε όπως δείχνει η παρακάτω φωτογραφία χωρίς να φτάσουμε το κόψιμο μέχρι την άλλη άκρη του χαρτιού :

Στη συνέχεια παίρνουμε το μολυβάκι μας και αρχίζουμε να τυλίγουμε τα κομμένα κομματάκια του χαρτιού για να σγουρίνουν όπως στη δεύτερη φωτογραφία :

Τέλος, παίρνουμε τις λωρίδες, τις τυλίγουμε και τις κολλάμε γύρω από το καλαμάκι μας (ή ό τι άλλο έχουμε στο σπίτι που να βολεύει, ώστε να γίνει ο βλαστός του λουλουδιού μας) ξεκινώντας από τη μία άκρη. Θέλουμε να καλύψουμε 10-15 εκατοστά με τις λωρίδες, όπως δείχνει και η τρίτη φωτογραφία :

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όσα λουλουδάκια θέλουμε να κάνουμε. Προαιρετικά μπορούμε να κόψουμε και να κολλήσουμε φυλλαράκια όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα :

Τοποθετούμε τα λουλουδάκια μας σε ένα όμορφο βάζο στο γραφείο μας ή δίπλα σε ένα παράθυρο ή τα κάνουμε μπουκετάκι και τα χαρίζουμε σε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο!

Πολλά φιλιά και ευχές για μια όμορφη άνοιξη, τώρα που ανοίγει και ο καιρός, από τη Ρομποτεχνία!

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Βαθμολόγησε το!

Μέση βαθμολογία / 5. Το βαθμολόγησαν:

Χωρίς Βαθμολογία! Γίνε ο πρώτος που θα το βαθμολογήσει.