()

Έχεις γράμμα…από τη Ρομποτεχνία!


Κομοτηνή 13 Μαϊου 2020

Αγαπητό μου παιδί,
τα παλιά χρόνια, πριν εφευρεθούν τα τηλέφωνα, οι υπολογιστές και τα μέιλ, οι άνθρωποι που βρίσκονταν μακριά επικοινωνούσαν γράφοντας γράμματα. Αυτό λεγόταν από τότε αλληλογραφία και ήταν ο μοναδικός τρόπος, για να πούνε τα νέα τους!
Διάλεγαν ένα χαρτί το οποίο μπορούσε να είναι απλό, λευκό ή να έχει σχέδια επάνω.
Έπαιρναν ένα ωραίο μολύβι ή μια ωραία πένα (παλιό στυλό που το γέμιζαν μελάνι) και ξεκινούσαν να γράφουν κάνοντας πολύ πολύ όμορφα γράμματα!
Πάνω δεξιά έγραφαν την ημερομηνία, για να ξέρει αυτός που θα το διαβάσει πότε γράφτηκε το γράμμα. Συνήθως, περνούσαν αρκετές μέρες, μέχρι να φτάσει στον προορισμό του.
Αφού, λοιπόν, έγραφαν τα νέα τους και ό, τι άλλο ήθελαν, έκλειναν στο τέλος με μια ευχή και αποχαιρετούσαν τον φίλο ή τη φίλη τους.
Στη συνέχεια, δίπλωναν όμορφα και περιποιημένα το χαρτί και το έβαζαν μέσα στον φάκελο με τον οποίο το γράμμα τους θα ταξίδευε.
Αφού έκλειναν τον φάκελο καλά, έγραφαν στο πίσω μέρος του. Πάνω αριστερά σημείωναν τα στοιχεία του αποστολέα (του ανθρώπου, δηλαδή, που έστελνε το γράμμα) και κάτω δεξιά τα στοιχεία του παραλήπτη (δηλαδή, του ανθρώπου που θα διάβαζε το γράμμα).

 

 

Για να δεις, όμως ότι αυτό δεν είναι κάτι που το έκαναν ΜΟΝΟ παλιά, σε συμβουλεύω
να διαβάσεις το βιβλίο “ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΡΑΚΟ”.
Η κυρία που το έχει γράψει λέγεται Έμα Γιάρλετ και θα το βρεις από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

 

 

Μπορείς να γράψεις κι εσύ γράμμα σε φίλους και ανθρώπους που αγαπάς και βρίσκονται μακριά σου. Έτσι, θα μπορέσεις να έχεις τον χρόνο να σκεφτείς πώς ακριβώς θέλεις να γράψεις αυτά που σκέφτεσαι και νιώθεις. Δε θα χρειάζεται να βιάζεσαι να μιλήσεις, γιατί πρέπει να κλείσεις το τηλέφωνο ή γιατί πρέπει να φύγεις.
Ευχόμαστε το πρώτο σου γράμμα να είναι συναρπαστικό και να το ευχαριστηθείς πολύ κι εσύ που θα το γράψεις και το αγαπημένο σου πρόσωπο που θα το διαβάσει!

Με πολλή αγάπη,
Οι εκπαιδευτικοί της Ρομποτεχνίας

 

 

Υ.Γ. : Σε αυτό το σημείο του γράμματος γράφεις κάτι που ξέχασες πιο πριν αλλά θέλεις  οπωσδήποτε να υπάρχει μέσα στο γράμμα 🙂

 

Προτεινόμενη δραστηριότητα : Το παραπάνω βιβλίο που προτείνουμε περιλαμβάνει πέντε μικρά γραμματάκια που έχει γράψει ο ήρωας της ιστορίας, όπως θα δείτε ενδεικτικά στην παρακάτω φωτογραφία.

 

Αφού τα διαβάσετε κατά τη διάρκεια του παραμυθιού, προσπαθήστε να σκεφτείτε και να γράψετε τις απαντήσεις σε αυτά. Μπορείτε να βάλετε τα δικά σας γράμματα σε όμορφους χρωματιστούς φακέλους ή, ακόμη καλύτερα, να τους διακοσμήσετε εσείς, όπως θέλετε!

 

Καλή σας διασκέδαση!!!

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Βαθμολόγησε το!

Μέση βαθμολογία / 5. Το βαθμολόγησαν:

Χωρίς Βαθμολογία! Γίνε ο πρώτος που θα το βαθμολογήσει.